Nešić zamolio Scholza da poljoprivrednicima ne uvodi “pendrek demokratiju” pa ga ljudi isprozivali

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, prije nekoliko dana gostovao je na Pink televiziji gdje je, između ostalog, govorio i o protestu njemačkih poljoprivrednika zbog smanjenih subvencija Vlade Njemačke.

Iako je ministar Nešić apsolutno nevažan u kontekstu spomenutih dešavanja u Njemačkoj, on je na ciničan način “savjetovao” kancelara Olafa Scholza, prenosi Oslobođenje.

To je uradio, kako kaže, zbog toga što se Nijemci vole miješati u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

– Kao ministar bezbjednosti BiH, molim kancelara Njemačke Šolca da ne primjenjuje represivne mjere prema nezadovoljnim poljoprivrednicima koji ovih dana protestuju širom Njemačke.

S obzirom na to, da oni vole mnogo da se miješaju u unutrašnje stvari BiH, da nam sufliraju šta treba i kako treba, evo ovom prilikom i ja njima želim da pomognem i savjetujem im da na sve moguće načine probaju da izbjegnu primjenjivanje represivnih mjera.

Potrudite se da pronađete rješenje i pomognete vaše poljoprivrednike, poručio je Nešić.

Nešić je isječak ove izjave objavio na društvenoj mreži X, a sudeći po komentarima javnosti se njegova izjava i nije baš dopala.

“Glupi Bosanac!”

“Jedi g***a”

“Ko nas je kleo, nije dangubio”

“Ovo je vic?”

“Kakva budaletina”

“Koji buzdovan, samo su neki od komentara na Nešićevu objavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79