Nesuđeni automehaničar iz Rogatice pravi sve traženiji unikatni namještaj

Nebojša Erić, stanovnik Plješevice kod Rogatice, postao je poznat po svojoj nevjerovatnoj vještini izrade unikatnog namještaja od različitih vrsta drva. Sa ljubavlju prema drvetu, Erić transformiše stara, odbačena stabla u jedinstvene komade namještaja.

Ovaj nesuđeni automehaničar odlučio se na umjetnost stvaranja nakon što je primijetio posebne oblike u starim stablima. Koristeći orah, hrast, javor, jasen, lipu, trešnju i drugo plemenito drvo, Erić stvara stolove, krevete, vitrine, kapije, i mnoge druge predmete, svaki s originalnim i jedinstvenim dizajnom.

“Čim ovdje završim posao, idem u drugu vikendicu na području Foče, a stižu ponude i za neke druge iako je moja želja da uradim što više pojedinačnih predmeta od kojih bi napravio stalnu galeriju ovdje u mojoj Plješevici i Rogatici i sa kojom bih izlazio na sajmove namještaja i slične manifestacije”, priča Erić za Glas Srpske.

Erić je postao sve traženiji, a njegovi radovi su privukli pažnju i van opštine Rogatica. Osim opreme za domaćinstvo, njegovo umijeće je došlo do izražaja i u izradi vladarskih stolica za crkve, kao i drugih crkvenih predmeta.

Sa željom da stvori stalnu galeriju svojih radova, Erić planira izlagati na sajmovima namještaja i sličnim manifestacijama. Nada se podršci lokalnih vlasti i turističkih organizacija kako bi širio svoj uticaj i ljepotu svog ručnog rada na drvetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79