Nesvakidašnji preokret na suđenju: Svjedok uhapšen zbog lažnog svjedočenja

Današnje ročište na Nirnberškom sudu bilo je obilježeno neočekivanim događajem koji je iznenadio sud i javnost.

Svjedok koji je trebao svjedočiti u slučaju nestanka Aleksandre R. (39) iznenada je uhapšen tokom svjedočenja zbog iznošenja potpuno suprotnih tvrdnji u odnosu na svoje prethodne izjave.

Prema informacijama koje su prenijeli njemački mediji, svjedok je danas iznio verziju događaja koja se bitno razlikuje od onih koje je prethodno iznio istražiteljima.

Nakon toga, odmah je uhapšen pod optužbom za davanje lažnog iskaza, a sutra će biti izveden pred istražnog sudiju koji će odlučiti o daljnjim mjerama.

Ovaj slučaj dodatno komplicira već kompleksnu istragu o nestanku Aleksandre R., koja je prijavljena kao nestala prije godinu i po dana.

Ona je bila u vezi s Dejanom B., a njihovi odnosi su se pogoršali nakon prekida veze, s obzirom na njihovu i poslovnu povezanost.

Prema istražiteljima, motiv zločina mogao bi biti povezan s financijskim interesima, budući da je 39-godišnjakinja radila u banci i bila u poslovnim odnosima s optuženima.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca. Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 eura, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su na početku istrage tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79