Neuropsihijatar još nije pregledao Rustempašića

Nermin Rustempašić, koji je u Novom Travniku 7. decembra 2018. godine, upravljajući u alkoholnisanom stanju Opel Astrom, pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te još troje djece povrijedio, još nije psihijatrijski vještačen kako bi bilo utvrđeno je li kobne noći bio uračunljiv.

Vještačenje auta

Potvrdila nam je ovu informaciju njegova advokatica Branka Praljak, koja ga je prekjučer posjetila u Kaznenopopravnom zavodu u Busovači, gdje je pritvoren već dva i po mjeseca.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 7. decembra oko 20.30 sati kada je Rustempašić udario ženu i četvero djece dok su se kretali trotoarom, piše Avaz.

Utvrđeno je da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Istraga koju vodi Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona još traje, a u toku su vještačenja koja se odnose na Rustempašićevo vozilo.

Ima posjete

– Neuropsihijatar nije dolazio. Da jeste, ja bih znala, a i Rustempašić bi mi javio. Njemu je pritvor i dalje na snazi. A hoće li tužioci utvrđivati je li u trenutku nesreće bio u stanju uračunljivosti, vidjet ćemo. Uglavnom, u vezi s tim niko nije dolazio – kaže Praljak.

Potvrdila nam je da Rustempašića u pritvoru posjećuju članovi porodice, ali nam nije mogla otkriti u kakvom je on stanju, s obzirom na ranije informacije da je on i liječeni narkoman.

Rustempašiću stalno dolaze majka i brat. Naravno, redovno ga u pritvoru posjećuju i supruga i sin, otkrila nam je advokatica Praljak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79