Nevjerovatno: Mahir i Irfan Petrović pušteni da se brane sa slobode

Pjevač Mahir Petrović, učesnik “Zvezda Granda”, koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu/Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode.

Jozo Batinić poginuo u saobraćajnoj nesreći: Mahir Petrović ga pregazio i ostavio na cesti da leži

To je potvrđeno iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona za Avaz.

U odgovoru Tužilaštva SBK, je li eventualno predložen pritvor za pjevača i njegovog oca, navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo neophodno predlagati ovu mjeru.

“Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

“Tužilaštvo je u saradnji sa policijom obezbjedilo dokaze, te ocijenilo da nije neophodno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine”, odgovoreno je za Avaz iz Tužilaštva SBK.

Porodica Petrović osmislila pakeli plan: Mjesec dana sakrivali nesreću, pjevač objavljivao fotografije i pjevao po kafanama i svadbama

Pjevač Mahir Petrović pijan Audijem pregazio pješaka pa pobjegao. Otac po auto otpadima tražio dijelove da sve prekrije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79