Foto: Screenshot
Nevjerovatno: Prodaje saobraćajnu dozvolu od auta na facebook-u za 150KM

Nevjerovatno: Prodaje saobraćajnu dozvolu od auta na facebook-u za 150KM


Na društvenoj mreži Facebook, u grupi “Sarajevski Mali Oglasi,” pojavio se oglas koji izaziva ozbiljne sumnje i postavlja pitanja o zakonitosti.

Jedan korisnik oglasio je prodaju saobraćajne dozvole za automobil Peugeot 307, plave boje, po cijeni od 150 KM.

Iako nije neuobičajeno da se automobili prodaju preko online platformi, oglas u kojem se nudi samo saobraćajna dozvola bez vozila izaziva zabrinutost zbog mogućih nezakonitih radnji.

Prema objavljenim slikama, dokumenti pokazuju sve detalje o vozilu, uključujući broj šasije, motor, te podatke o vlasniku.

Ovako javno iznošenje ličnih i osjetljivih informacija uz direktnu ponudu prodaje vlasničkog dokumenta otvara pitanje potencijalne prevare ili nezakonite preprodaje dokumentacije vozila.

Policijski organi upozoravaju da je prodaja saobraćajnih dozvola bez stvarnog prenosa vlasništva nad vozilom ne samo nelegalna već i potencijalno kriminalna aktivnost.

“Svaka osoba koja učestvuje u ovakvim radnjama može biti krivično gonjena za prevaru i zloupotrebu ličnih dokumenata,” navode iz policije.

Foto: Screenshot / Facebook

Foto: Screenshot / Facebook



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija