Nevjerovatno: U Prištini pacijentu izvadili telefon iz stomaka

Neobična intervencija dogodila se na Gastroenterološkoj klinici u Prištini, prilikom koje je iz stomaka 33-godišnjeg muškarca izvađen mobilni telefon, koji je progutao prije četiri dana.

Ljekar Skender Teljaku predvodio je medicinski tim tokom zahvata, rekavši da su prvo izvukli maske sa telefona iz trbuha, a zatim i bateriju, koja se smatra najopasnijim dijelom.

„Osoba koja je progutala strano tijelo, morala je hitno na gastroskopiju. Kada smo ušli u stomak vidjeli smo da je telefon podijeljen na tri dijela. Jedan dio je bio plastični prednji i zadnji poklopac, plus baterija unutra.

Ušli smo opremom koju imamo. Na kraju smo izvadili bateriju, koja je od svih ovih dijelova najopasnija jer je taj dio ozračen i mogao je da eksplodira u crijevima, da oslobodi hemikalije”, rekao je doktor Teljeku prištinskim medijima.

Zahvat je trajao dva sata, bez presecanja stomaka. Doktor nije pomenuo razloge zbog kojih je 33-godišnjak progutao telefon, ali je rekao da je pacijent sada dobrog zdravlja.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79