Nevjerovatno: Zastupnik Jakov Galić bio i na poslu i u penziji u istom trenutku

Ured za reviziju institucija BiH ove sedmice objavio je nešto više od 20 izvještaja o načinu trošenja budžetskog novca za pandemijsku 2020. godinu.

Jedan od izvještaja odnosio se na rad Parlamenta BiH, koji ipak, i pored brojnih nepravilnosti, nije dobio negativno mišljenje revizora. Posebno je skrenuta pažnja na to da je nastavljena praksa da zastupnici, nakon što dobiju skoro 30.000 KM otpremnine za odlazak u penziju, ponovo zasnivaju radni odnos u Parlamentu BiH. Tokom prošle godine tom praksom poslužio se zastupnik Jakov Galić iz Socijalističke partije.
Brojne nepravilnosti

Revizori su ustanovili da je Galić bio u penziji tri dana prije nego što mu je ponovo aktiviran radni odnos u Parlamentu. Međutim, evidencija je i za ta tri dana pokazala da je on prijavljivan da je bio na poslu, čime je u pitanje doveden način na koji se vodi evidencija o prisutnosti na poslu.

Više novca za iće i piće, a za plaće 10 miliona KM!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79