Nezadovoljni mještani zaustavili saobraćaj: Vlast pala na ispitu

Ulog, mjesto smješteno između Kalinovika i Nevesinja, postalo je centralna tačka mirnog protestnog skupa koji su organizovali mještani kako bi skrenuli pažnju nadležnima na alarmantno loše stanje lokalnih puteva. Zaustavljanje saobraćaja na regionalnom putu Kalinovik – Ulog – Nevesinje bila je njihova odlučna poruka opštinskoj vlasti da hitno reaguje.

Eksploatacija šuma i nedovoljno održavanje lokalnih puteva doveli su do situacije u kojoj je prohodnost puta postala gotovo nemoguća, a životni uslovi teški za stanovnike ovog kraja. Mještani su ogorčeni i nezadovoljni. Njihove riječi odjekuju kroz protestni skup, ističući nepodnošljivo stanje u kojem se nalaze.

“Ne može magare da prođe”, “Kada zagrmi, nestane struje”, samo su neki od komentara koji oslikavaju duboko nezadovoljstvo mještana. Ruševine koje su nekada bile vitalne sada su samo podsjetnik na prošlost, dok sadašnjost obilježava neprihvatljiva infrastrukturna zapuštenost.

Iako opština Kalinovik navodi uspjehe u podršci stanovništvu, istina je da su mnogi mladi ljudi prisiljeni napustiti ovo područje tražeći bolje uslove života. Srednja škola u Kalinoviku broji samo 32 učenika, što je jasan pokazatelj demografske situacije koja prijeti daljim urušavanjem ovog kraja.

Ulog postaje simbol odlaska stanovništva i tragičnog prikaza sudbine mnogih mjesta u Bosni i Hercegovini. Dok mještani uzdižu svoj glas za bolje sutra, nadajući se hitnoj reakciji i promjenama, ostaje pitanje hoće li njihovi vapaji biti čuti i ozbiljno shvaćeni od strane nadležnih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79