Nezim Kadić je uhapšeni muškarac koji je prijetio policajcu FUP-a

Foto: Avaz

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili N.K. (29).

N.K. je uhapšen zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Nezvanično, riječ je o Nezimu Kadiću, od ranije poznatom policiji.

On se sumnjiči, kako je to navedeno u zvaničnom saopćenju FUP-a, da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slalo poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga.

Također, N.K. se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavano uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumnjičenog locirali i identifikovali te lišili slobode.

On će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79