Ni Emiru Maslan sistem nije zaštitio: “Žalila se, molima, kumila ali nije zaštićena od Anela”

Emiru Maslan, mladu majku iz Sarajeva sistem nije zaštitio. Koristila je sve što je imala na raspolaganju da zaštiti sebe i dijete, ali nije uspjela.

Tokom boravka u sigurnoj kući u koju je otišla jer nije imala drugi izlaz i način da pobjegne od svakodnevnog maltretiranja strepila je za svoj i za život djeteta piše Crna-Hronika.

“Trebala je biti u sigurnoj kući”

– On je bio narkoman. Maltretirao je na svaki način, niko je nije htio zaštititi, pomoći joj da obezbijedi siguran život za sebe i dijete. Prijetio je i njenoj porodici, priča nam žena koja je prošla istu golgotu i sa Emirom provela određeno vrijeme u sigurnoj kući. 

Dodaje kako se borila da dijete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol. 

– Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će  je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu.

A on je dolazio po njega kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi mobitel kada ga uzme, dodaje sagovornica koja krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP-u KS-a, Tužilaštvu koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, ali i Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Emire Maslan, ranije je bio osuđen za nasilje u porodici upravo nad djevojkom koju je jučer usmrtio.

Pomahnitali Anel od ranije je poznat policijskim organima reda i mira i to zbog nasilja u porodici ali i zbog upotrebe narkotičkih sredstava. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena. Dijete je prisustvovalo činu ubistva”, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79