Ni godinu dana nakon Nizamine likvidacije: Još jedan femicid u Gradačcu

U BiH i cijeloj regiji ljudi su, podsjetimo, danima bili u šoku zbog strašnog zločina u ovom gradiću, od 11. augusta prošle godine, kada je Nermin Sulejmanović svirepo likvidirao Nizamu Hećimović.

Osim Nizame, Sulejmanović je tada ubio još dvojicu muškaraca, ranio još tri osobe, a potom se nakon kraćeg bijega i opsežne potrage ubio.

Podigao je cijeli region na noge ne samo zbog hladnokrvnog ubistva bespomoćne žene, koju je pucao u čelo pred devetomjesečnom bebom, već i zbog činjenice da je prijetio da će nastaviti širenje smrti na Instagramu uživo, što je na kraju i učinio.

Podsjećamo, ubio je oca i sina, turske državljane Denisa i Ondera Cengiza, sa kojima je bio u pravnom sporu. Ranjeni su policajac Husein Kotorić, rođak ubijene žene, kao i supruga, odnosno majka ubijenog turskog državljanina.

Nizama je ubijena nekoliko dana nakon što je prijavila nevjenčanog supruga zbog nasilja, nakon čega je sudija Općinskog suda u Gradačcu odlučio da Sulejmanoviću ne izrekne zabranu prilaska.

Kako je ispričala tetka ubijenog Nizama, nesretna žena se sa djetetom skrivala sedam dana, plašeći se nasilnika. Prema njenim riječima, osmog dana neko je “otkrio lokaciju”.

“Bila je kod mene sedam dana, osmi dan su dali lokaciju, osmi je saznao gdje se krije”, rekla je Zijada, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto gdje se Nizama skriva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79