Nihad Omerović osudio izjavu Milanovića: Nazvao ga politički isfrustriranim i neuravnoteženim

Nihad Omerović, zastupnik u Parlamentu BiH, reagirao je na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koje su izazvale mnogo pažnje.

Milanović je svojom izjavom da će pregovori BiH sa EU trajati duže nego što je naša država bila pod turskom vlašću, izazvao brojne reakcije.

Omerović je u svom odgovoru istakao da Milanovićeva izjava odražava političku isfrustriranost.

“Očito je da politička isfrustriranost nema granica, posebno usljed nemogućnosti sprovođenja ‘Putinovog demokratskog režima na prostore zapadnog Balkana, a posebno BiH’, što jasno pokazuje izjava ‘neuravnoteženog’ Milanovića”, rekao je Omerović.

On ističe da su srećom premijer Hrvatske i Ministar vanjskih poslova Hrvatske zauzeli suprotne, realnije stavove kada je riječ o integracijskom putu BiH ka Evropskoj uniji.

“Dužina trajanja procesa pregovaranja sa EU neće biti mjerena Milanovićevim željama, već će trajati onoliko dugo koliko budemo brzo ispunjavali EU uvjete i standarde, te koliko nam u tome budu pomagali, a ne odmagali susjedi i komšije”, zaključio je Omerović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79