Nijaz Hušić (SDA) mjesecima kritikuje Ramu Isaka i njegovu stranku a onda se slika s njim

Nijaz Hušić (SDA) mjesecima kritikuje Ramu Isaka i njegovu stranku a onda se slika s njim


SDA po Isaku, Hušić uz Isaka

U prostorijama Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) na Vracama jučer je održana promocija i dodjela diploma za kadete 26. generacije osnovne policijske obuke za čin mlađeg inspektora.

Ova ceremonija, koja bi trebala biti posvećena uspjesima novih policijskih kadrova, postala je pozornica političkih tenzija koje se prelijevaju iz javnog života u svaku sferu društva.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici, uključujući Premijera Unsko-sanskog kantona Nijaza Hušića, ministra unutrašnjih poslova USK Adnana Habibiju, te direktora Uprave policije MUP-a USK Amela Kozlicu.

Iako bi prisustvo ovih zvaničnika na događaju bilo sasvim uobičajeno, pažnju javnosti privukao je jedan poseban detalj: fotografija premijera Hušića s Ramom Isakom, ministrom unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Naime, u proteklih godinu dana, Stranka demokratske akcije (SDA), čiji je Hušić član, oštro kritikuje Isaka, bivšeg člana NES-a BiH, koji je napustio ovu stranku kako bi se pridružio Trojci, aktuelnoj vladajućoj koaliciji u Federaciji BiH.

Isakove političke promjene i njegova trenutna pozicija izazvali su brojne kontroverze unutar političkih krugova, pri čemu SDA prednjači u kritikama.

Međutim, usprkos ovim političkim sukobima, Hušić nije propustio priliku da se fotografiše uz Isaka tokom svečane ceremonije.

Ovaj čin dodatno je naglasio duboku političku podijeljenost u BiH, gdje se čak i naizgled apolitični događaji, poput promocije policijskih kadeta, pretvaraju u arenu za političke igre.

Na kraju, umjesto da u fokusu budu mladi kadeti koji su uspješno završili svoju obuku i započinju karijeru u službi sigurnosti građana, ceremonija je zasjenjena političkim previranjima koja, nažalost, sve više postaju pravilo, a ne izuzetak u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija