“Nije bilo dovoljno novca da se mladima isplati 12.000 KM ali ovo nam je nauk za buduće javne pozive”

Protekle sedmice su studenti u studentskom domu na Bjelavama održali protest zbog katastrofalnog stanja u kom se centar nalazi. Uk kaže da je bunt studenata opravdan.

“Opravdan je bunt studenata. Jučer je Vlada KS razriješila dosadašnjeg direktora centra Amara Dovadžiju koji je podnio ostavku”, naglasio je Uk te se, potom, dotakao i rješavanja stambenog pitanja i nezadovoljstva koju su mladi iskazali u prethodnom periodu oko visine subvencija za rješavanje stambenog pitanja.

“Većinski je Vlada KS da svi dobiju linearno iznos novca, nije bilo dovoljno novca da se cjelokupni iznos do 12.000 KM isplati. Žao mi je što se napravila cjelokupna situacija, ali ovo nam je nauk za buduće javne pozive, da izmijenimo kriterije”, kaže.

Što se tiče popravke trenutne situacije, kako kod studentskog doma, tako i kod zagađenja zraka, Uk kaže da se stvari ne mogu preko noći promijeniti ali ističe da se radi na nekim projektima u cilju smanjenja zagađenosti zraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79