Nikola Kokanović od ranije poznat policiji: Lupanje i paljenje automobila, premlaćivanje…

Nikola Kokanović od ranije poznat policiji: Lupanje i paljenje automobila, premlaćivanje…


 

Policijski inspektor Nenad M. iz Bijeljine ubijen je noćas u pucnjavi ispred noćnog kluba u Bijeljini, a uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina, sinoć oko 23,57 časova prijavljeno je da je u ulici Meše Selimovića u Bijeljini, pucano iz vatrenog oružja na policijskog službenika N.M. koji je tom prilikom od zadobijenih povreda smrtno stradao.  Sve mjere i radnje u vezi sa ovim krivičnim djelom preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u okviru dosadašnje istrage više lica je privedeno od strane policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina i Uprave kriminalističke policije”, navode iz policije.

Pucnjava u kojoj je iz vatrenog oružja usmrćen inspektor dogodila se oko ponoći ispred bijeljinskog noćnog kluba “Jil”. N.M. na izlazu iz kluba, pogođen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Lišen je slobode Nikola Kokanović, sin Zorana Kokanovića člana Socijalističke partije i narodnog poslanika koji je od ranije poznat policijskim službenicima.

2022-godine osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nikola je ponudio iznos od 500,00 KM osobi Nedeljku Trifkoviću (20) da zapali vozilo licu poslanika vladajuće Ujedinjene Srpske Uroša Vojnovića. na šta je ovaj pristao, gdje se nakon izvršenja ovog krivičnog djela našao sa optuženim Nikolom Kokanovićem da preuzme novac.

 

2021-godine Nikola je predao ručnu bombu M 52 sa udarnim upaljačem sa kašikom i zahtijevao da isti baci bombu na ugostiteljsku objekat „Dos Manos“ za što mu je ponudio iznos od 1.000,00 KM, na što je M.N. pristao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Nikola je optužen da je maloljetnom licu inicijala M. N. posudio novac u iznosu od 800,00 KM, koje dugovanje M.N. nije bio u mogućnosti vratiti u okviru mjesec dana, svjestan te činjenice, iskorištavajući njegovu obavezu, te svjestan i sa namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg obima podmetanjem požara, tražio od M.N. da zapali vozilo P. M. i tako otplati svoje dugovanje prema njemu.

2018-te godine su porodici Kokanović zaštitali demolirani skupocjeni Porsche u ulici Tina Ujevića. Dvojica zaštitara koji rade u jednom od noćnih klubova Top SECRET u centru Brčkog stolicom i stolom su razlupali automobil u vlastištvu političara Zorana Kokanovića kojeg je u tom trenutku vozio 19-godišnji sin Nikola.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija