Nikšić: Nastavljamo voditi svako svoju bitku

SNSD nije želio da povuče zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, izjavio je Nikšić

Na današnjem sastanku nije donesena nikakva politička odluka, izjavio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka predstavnika trojke sa delegacijama SNSD-a i HDZ-a.

– Mi smo tražili od predstavnika SNSD-a da povuku zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, oni to nisu željeli da urade i mi ćemo nastaviti da vodimo svako svoju bitku, kazao je Nikšić nakon sastanka.

Dodoa je kako ztrojka uvijek nastoji sve probleme rješavati razgovorom, uz poštivanje sagovornika i kulture dijaloga, ali da ponekad to ne ispadne tako.

– Pokrenut ćemo potrebne procedure u Vijeću naroda RS-a, kao i za daljnju procedure prema Ustavnom sudu BiH. Proteklih dana imali smo razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i rekli smo im da je ovo crvena linija i na ovom pitanju popustiti nećemo, dodao je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79