Konaković: Ovo je udar na državu

Konaković: Ovo je udar na državu


Elmedin Konaković je rekao da oni koji se misle u napadu i kršenju Ustava BiH sakriti iza odluke Narodne skupštine RS-a, to mogu učiniti ali samo na malom prostoru bh. entiteta Republika Srpska

Nakon susret stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou medijima se obratio i ministar vanjskih poslova i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji je rekao da oni koji se misle u napadu i kršenju Ustava BiH sakriti iza odluke Narodne skupštine RS-a, to mogu učiniti ali samo na malom prostoru bh. entiteta Republika Srpska.

– Nigdje na svijetu pa ni u BiH, ne mogu niži nivoi vlasti delegirati odluke viših nivoa vlasti, a pogotovo ne Ustav. Ovo jeste udarac i udar na ustavni poredak i oni koji budu implementarali takvu vrstu odluke naći će se u velikom problemu, poručio je Konaković.

Apelovao je na sve da dobro razmisle.

Milorad Dodik je na sastanku rekao da je očekivao da će njihovi bošnjački partneri biti protiv zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH.

– Međutim, mi nismo imali alternativu. Ovaj zakon nije usmjeren ni protiv koga. To je urađeno zato što su Srbi izbačeni iz kvoruma za odlučivanje. Narodna skupština je ovlaštena da donosi zakone i ona je to uradila, kazao je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija