Milorad Dodik tužio Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i samog sebe”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpskaa Milorad Dodik podnio je kaznenu prijavu protiv samog sebe, kao i svojih suradnika, Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. ‘Budući da to još nitko iz Federacije BiH nije učinio, odlučio sam podnijeti prijavu Tužiteljstvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i sebe”, napisao je Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Tužbu je podnio jer su podržali donošenje Zakona o zabrani – Izvršenje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u Republici Srpskoj.

”Također sam podnio žalbu protiv svih zastupnika koji su glasovali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom izražavaju nezadovoljstvo radom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”, napisao je.

Mržnja i histerija iz Federacije Bosne i Hercegovine usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva, smatra Dodik.

”Budući da planiramo donijeti zakon kojim se odluke Tužiteljstva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od krivičnog gonjenja pred Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine”, napisao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79