Jurišić u Gacku: Ovaj napad je poruka Bošnjacima

Jurišić u Gacku: Ovaj napad je poruka Bošnjacima


Nepoznati napadači pucali su na kuću Hame i Enise Krvavac u mjestu Gračanica kod Gacka, kako su ranije izvijestili policijski službenici Policijske stanice Gacko.

Prema informacijama policije, napad se dogodio na kuću u kojoj, prema riječima prijavitelja, niko ne živi. Oštećeno je jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Dan nakon incidenta, Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice, posjetila je povratnika Hamu Krvavca kako bi pružila podršku. Ona je potvrdila informaciju za portal N1 i istaknula važnost ispunjavanja obaveza kako bi se osigurala sigurnost povratnika.

“Nakon pucnja na jedinu obnovljenu bošnjačku kuću u Gračanici kod Gacka, te brojnih osuda domaćih političara i međunarodnih organizacija, bitno je ispuniti obaveze – pronaći i kazniti počinitelje, osigurati policijske patrole dok se ne osigura ono što je davno trebalo postaviti, a to je ulična rasvjeta i nadzorne kamere”, istaknula je Jurišić za N1.

Dodala je i da bi uklanjanje murala Ratka Mladića bio dobar znak da su vlasti u Gacku iskreno opredijeljene da se malobrojni bošnjački povratnici osjećaju sigurno. Naglasila je da veličanje ratnih zločinaca predstavlja krivično djelo te da bi uklanjanje spornog murala poslalo snažnu poruku podrške multietničnosti i suživotu.

Duška Jurišić razgovarala je s Hamom i Enisom Krvavac te predstavnicom Udruženja Gačana “Slavljan”, Melćom Đidelijom, kako bi bolje razumjela izazove s kojima se suočavaju povratnici u tom području.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija