Nikšić: Vlast se neće baviti odlaskom građana, nego robotima koji će njih zamijeniti

Nikšić: Vlast se neće baviti odlaskom građana, nego robotima koji će njih zamijeniti


Lider SDP-a Nermin Nikšić na današnjoj konferenciji za medije govorio je o predstojećim izborima koji će se održati 2. oktobra ove godine, prilikom čega je izjavio da je predizborna kampanja krenula tako da je prljava i prljavija ne može biti.

– Imamo vladajuću koaliciju SDA, SNSD, HDZ koja ne može da se pohvali bilo kojim uspjehom i bilo kojim rezultatom i onda je potpuno logično da se oni bave protukandidatima opozicije, da se bave opozicijom, da prozivaju opoziciju i nama je to uredu. Mi prihvatamo standarde, jer se od SDP-a očekuju evropski standardi – kazao je Nikšić.

Podnošenje ostavke

Dodao je da Adnan Šteta koji je rekao da će podnijeti ostavku da ukoliko dva sata zakasni treba podnijeti ostavku, kako kaže, zato što je to SDP.

– Naravno, da nikome ne pada na pamet pitati ove koji pod dvije godine kasne. Ne mogu oni podnijeti ostavku, jer oni ne podnose ostavku ni kad dobiju optužnicu, kad sjede pola radnog vremena u sudu, a oni imaju i morala i obraza da pitaju druge kad će podnijeti ostavku. Mi ove godine kao i svake možda pravimo grešku, ali mi ćemo tako raditi dok smo tu. Napravili smo izborni program na 180 stranica, 13 oblasti i izborni program o obećanju koji nudi rješenje sa konkuretnim rješenjima stvarnih životnih problema građana cijele BiH – rekao je Nikšić.

Odlazak državljana

Istakao je da se boji da kampanja ponovo neće biti po izbornom programu, o životu, stvarnim problemima nego o ratu, jedni hoće otcjepljenje, drugi hoće teritorijalnu reorganizaciju, treći se prebrojavaju.

– A da se prebrojimo, u ovih sedam godina njihove vlasti otišlo je pola miliona iz BiH – kazao je Nikšić.

Ističe da 95 hiljada građana BiH je platilo 800 KM da ih ispišu iz državljanstva njihove zemlje.

– O tome se oni neće baviti, oni će se baviti robotima, koji će njih zamijeniti, prijetnjama jednih drugima i treće. Mi ćemo voditi kampanju svoju, pričati o rješenjima, a Boga mi nećemo ostati dužni nikome – zaključio je Nikšić.

Nije udar

Predsjednica stranke PDA Elzina Pirić, održala je govor u jednoj lokalnoj zajednici pohvalivši se da je ideja o jednom zajedničkom kandidatu opozicionih stranaka za člana Predsjedništva BiH bila ideja njenog bivšeg stranačkog šefa Mirsada Kukića, a ne SDP-ova.

Nikšić je danas i to prokomentirao.

– Svako ima pravo da smatra da je on u ovom trenutku najvažniji. Nije to neki udar na moj sujetu. Neka svako od ovih 11 smatra da je to njegova ideja – rekao je Nikšić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija