Nina Jovanović: Ne osjećam se krivom za smrt Džene Gadžun

Danas se u Kantonalnom sudu u Sarajevu održalo ročište o izjašnjavanju o krivici u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Suad Rožajac, Nina Jovanović i Jasmina Halimić su se trebali izjasniti da li se osjećaju krivim.

Rožajcu je iznenada pozlilo kada se trebao izjasniti, Jasmini Halimić nije došao advokat pa se nije izjasnila, a Nina Jovanović je poručila kako se ne osjeća krivom za smrt djevojčice Džene.

Podsjetimo, Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Rutinsku operaciju djevojčice Džene Gadžun izvodila je doktorica Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad.

Doktor Suad Rožajac je dao anesteziju dvogodišnjoj djevojčici iz Kaknja koja je došla da operiše očne kapke.

Tokom operacije došlo je do komplikacija te je ona prebačena na KCUS, gdje je nakon nekoliko dana, tačnije 14. novembra, preminula.

Odbor za medicinsku etiku i deonotogiju Ljekarske komore Kantona Sarajevo ustanovio je da su dr. Suad Rožajac i dr. Jasmina Halimić-Alajbegović radili suprotno Kodeksu medicinske etike i deontologije, a u slučaju operacije u ordinaciji “Bejtović” preminule djevojčice Džen Gadžun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79