Zbog starosti koševa u dvorani, klubovi pisali gradu i direktoru: “Hoćete li da padne na dijete?”

Zbog starosti koševa u dvorani, klubovi pisali gradu i direktoru: “Hoćete li da padne na dijete?”


O uslovima u sportskoj dvorani u Zavidovićima su pisali mediji, ali sada je ovo već dramatično jer uslovi koji vladaju u dvorani mogu dovesti do povređivanja čak i neželjenih posljedica smrti učenika i sportaša.

Ovo govorimo iz razloga jer dopis koji smo dobili, a poslao ga je Košarkaški klub Krivaja je krajnje ozbiljan i zabrinjavajući.

U tom dopisu stoji da su željezni koševi u ovoj dvorani stari preko 40 godina i da su postali velika opasnost i izvor problema.

Podloga u dvorani nije mijenjana od 1973. godine

Iz košarkaškog kluba navode da koševi mogu rezultirati povredama i nesrećama tokom svih sportskih aktivnosti, jer su dotrajali i ostarili sa tehnologijom koja se više ne koristi nigdje na svijetu.

Također navode da je sada krajnje vrijeme da neko od nadležnih shvati ozbiljnost njihovih navoda, jer su i u godinama prije tražili pomoć za kupovinu novih koševa. Obzirom na lošu konstrukciju dešavalo se da ti koševi gube stabilnost i padaju, te može doći do povreda ili čak i težih posljedica.

Sjetit ćemo se samo tužnog slučaja iz 2021. godine iz Travnika kada je dvanaestogodišnji dečak smrtno stradao u Osnovnoj školi „Turbe“ nakon što je na njega pala konstrukcija gola. Veoma teški željezni koševi su još veća prijetnja za učenike i sportaše od golova.

Ovim putem Košarkaški klub i predsjednik Mensur Marić u ime svih sportaša i učenika iz Zavidovića apeluje na Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona i Drugu osnovnu školu koji su vlasnici sportske dvorane u Zavidovićima i čiji učenici pohađaju nastavu u toj dvorani, kao i na gradsku službu Zavidovića koja upravlja dvoranom da pod hitno riješe problem starih i dotrajalih koševa.

Nemojte da izgubimo jedan mladi život da bi nakon toga riješili ovaj problem pišu Sportske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija