Nini Ninković (58) smanjena kazna za trovanje šefice

Osumnjičena Nina Ninković

Vrhovni sud RS-a pravosnažno je osudio Banjalučanku Ninu Ninković (58) na godinu dana i šest mjeseci zatvora za pokušaj ubistva šefice Slađane T. u decembru 2022. godine u Pedagoškom zavodu RS-a u Banjoj Luci.

Tako joj je umanjena kazna u odnosu na prvostepenu presudu.

“Djelimično je uvaženi žalba odbrane i preinačena odluka o visini kazne”, potvrđeno je Faktoru u Vrhovnom sudu RS-a.

U prvostepenom postupku pred banjalučkim Okružnim sudom bila je osuđena na dvije godine zatvora.

Optužnica je Ninković teretila da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, u namjeri da ubije Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Bila je optužena da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah “mravocid žoharocid”.

Sve su snimile kamere koje su postavljene tokom istrage, a snimak je ranije prikazan u sudnici.

Motiv u optužnici nije bio preciziran.

Međutim, na jednom od ranijih ročišta, sudska vještakinja psihijatrijske struke je izjavila da je motiv degradacija na poslu, odnosno osjećaj da je ostala bez pozicije za koju je smatrala da pripada njenim sposobnostima i kvalifikacijama.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79