NiP i Naša stranka blizu dogovora u Mostaru: Zajednički nastup na izborima

NiP i Naša stranka blizu dogovora u Mostaru: Zajednički nastup na izborima


Predstavnici Naroda i Pravde (NiP) i Naše stranke sastali su se u Mostaru kako bi razgovarali o mogućnosti zajedničkog nastupa na lokalnim izborima 2024. godine.

Na sastanku predstavnika Naroda i Pravde i lokalnog odbora Naše stranke u Mostaru, glavna tema bila je potencijalna koalicija za predstojeće lokalne izbore 2024. godine. Nakon sastanka, objavljeno je da su stavovi obje stranke dodatno usklađeni.

“NiP Mostar je uvijek vodio transparentnu politiku, kako prema javnosti, tako i prema svojim članovima. Saopštenjem želimo jasno obavijestiti javnost o mogućim koalicionim partnerima u Mostaru. Sastankom su naši stavovi dodatno usaglašeni, što bi moglo dovesti do eventualnog dogovora o zajedničkom nastupu na izborima,” naveli su iz NiP-a.

Pored sastanka s Našom strankom, NiP je održao i dodatne sastanke s drugim političkim subjektima u Mostaru. Iz NiP-a su istakli da će nastaviti razgovore s političkim strankama koje su posvećene promjenama i koje su protiv politike vladajućih stranaka u Mostaru.

“Narod i Pravda Mostar će održati dodatne sastanke sa strankama koje su spremne raditi suprotno od onoga što su vladajuće stranke radile posljednjih trideset godina. Mi nećemo ulaziti u dogovore s onim strankama ili pojedincima kojima je interes za trošenje budžeta i raspodjelu pozicija važniji od interesa građana Mostara,” zaključili su iz NiP-a.

Ove izjave sugeriraju da bi Mostar mogao vidjeti nove koalicije i promjene na političkoj sceni, s fokusom na transparentnost i odgovornost prema građanima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija