NiPovac savjetuje: Selam nazivajte privatno, to vam nije pozdrav. Upozorite djecu na to

Screenshot Facebook statusa Tarika Šečića, kandidata za Skupštinu SBK ispred političke opcije Narod i Pravda, kruži društvenim mrežama, a u međuvremenu je isti Šečić obrisao sa svoje stranice.

Naime, on je na svojoj Facebook stranici savjetovao građane da ne nazivaju selame svakome, da to može zasmetati nekome ko čiji to pozdrav nije. Dalje poziva građane da svu djecu upozore na selame, te da djeca ne razumiju te stvari.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

Selam nije pozdrav koji se naziva u javnim ustanovama, školama, prilikom javnih obraćanja gdje se možda ispred nas nalaze ljudi čiji to pozdrav i nije. To jednostavno nije kulturno.

Selam nazovite privatno nekome, ako znate da taj pozdrav uvažava, na mjestima gdje to priliči i ako smo sigurni da ga nazivamo ljudima koji nazivaju selam.

Ne možemo pričati o građanskoj državi, a ovakve stvari raditi. Nije u redu.

Zato djecu upozoravajte na to, i ne indoktrinirajte ih od malih nogu.

Imajte na umu da djeca treba da budu djeca, i da ne razumiju ove stvari.”, napisao je Tarik Šečić.

Šečića su inače građani prije dvije godine izabrali u Općinskom vijeću Travnik, te im se zahvaljuje na tim glasovima i poziva da se opet glasa za njega.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79