Njemačka policija likvidirala Robeta: “Bio je nogometaš, ali i pomalo čudan. Govorio je da je on Isus”

Nakon objave vijest da je njemačka policija hitcima iz pištolja usmrtila 46-godišnjeg Hrvata Roberta B. u Neckarelzu, predgrađu Mosbacha u Baden-Württembergu, dvojica Hrvata, jedan iz Karlsruhea a drugi iz Gaggenaua, su u nevjerici nazvali redakciju Fenix-magazina te otkrili kako je Robert bio njihov suigrač kada su svojedobno zajedno igrali za hrvatski nogometni klub Croatia Gaggenau.

Piše: Marijana Dokoza

– Bilo je to 2005. godine. S njim u klubu sam igrao četiri godine, ali je poslije psihički obolio. Govorio je da je on Isus, išao kroz grad odjeven u dugu haljinu, a na nogama je imao papuče i u rukama štap, ispričao je za Fenix-magazin Igor M. iz Karlsruhea, suigrač ubijenog Roberta B. piše Fenix

Drugi suigrač ubijenog iz Croatije Gaggenau, koji je također želio ostati anoniman, ispričao je za Fenix-magazin kako je Robert najprije otišao iz kluba, a onda se vratio i igrao još neko vrijeme. Bio je dobar igrač, ali i pomalo čudan, otkrio je naš sugovornik iz Gaggenaua.

– Robert bi došao na utakmicu i dok ne bi počeli igrati, sjedio bi sam i čitao Bibliju. U torbi je uvijek imao Bibliju, ispričao je njegov suigrač iz Croatije Gaggenau.

Kako je Fenix-magazin.de izvijestio, prema policijskom priopćenju, sve se dogodilo oko 13 sati kada je Robert B. (46), hodao s nožem ispred kuće svoje bivše partnerice Maje G. s kojom je imao dvoje djece. Susjedi koji su to vidjeli su pozvali policiju koja je 46-godišnji Hrvat, kako ga identificiraju njemački mediji, prilikom intervencije našla u stanu bivše partnerice. Navodno je s nožem prijetio svojoj bivšoj partnerici te, prema policijskom priopćenju, s nožem krenuo na policiju. Policija je navela kako je napadač bio najprije upozoren, a de se potom na njega pucalo kada je i zadobio smrtonosne hitce iz pištolja.

Prema policijskom priopćenju, sve se dogodilo oko 13 sati kada je Robert B. (46), hodao s nožem ispred kuće svoje bivše partnerice Maje G.i njihovo dvoje djece zbog čega je pozvana policija.

Hrvat, kako ga identificiraju njemački mediji, je nožem prijetio svojoj bivšoj partnerici. Susjeda Gulber D. (68), koja je dobro poznavala Hrvata i njegovu obitelj, u šoku je ispričala za njemački Bild što se događalo tog kobnog dana.

– Upravo sam dolazila s posla, izašla sam iz autobusa i ugledala Roberta. U desnoj ruci je držao nož, obje ruke su bile ispružene i govorio je citate iz Biblije. Pokušala sam s njim razgovarati, htjela sam ga smiriti, ali nije me slušao. Govorio je: Ništa mi se ne može dogoditi, ja sam Isus, rekla je Gulber D. te istaknula kako je strahovala da će učiniti nešto svojoj bivšoj partnerici i njihovo dvoje djece.

– Bio je jako ljut na nju te sam pozvala policiju, rekla je Gulber D.

Kako piše Bild, Roberta B. (46) ustrijelio je policajac jer je navodno s nožem u ruci potrčao prema policajcima.

Svjedoci prepričavaju kako je najprije policijska patrola pokušala zaustaviti Roberta B. tzv. papar sprejem. Ali Robert B. je polako krenuo prema policajcima, prema izjavama svjedoka, i dalje držeći obje ruke iznad glave i nož u desnoj ruci.

-Kada je policija stigla na intervenciju, napadač je s nožem potrčao prema policiji koja je najprije koristila suzavac, a kad to nije uspjelo u njegovu zaustavljanju, ispalili su u samoobrani i smrtonosni hitac, izjavio je glasnogovornik Ureda državne kriminalističke policije (LKA). Službenici policije su odmah pružili prvu pomoć, no muškarac je na licu mjesta podlegao ozljedama. Istražitelji su izjavili kako je ubijeni muškarac već ranije bio evidentiran u policiji, između ostalog, i zbog obiteljskog nasilja.

– No, koliko znamo, bio je i na psihijatrijskom liječenju, rekao je glasnogovornik Ureda državne kriminalističke policije koja sada utvrđuje kakva je bila situacija u trenutnom slučaju.

Prema riječima susjeda, Robert B. je bolovao od shizofrenije. No psihički je bolesna i njegova bivša partnerica Maja G. Oboje su se upoznali u psihijatrijskoj ustanovi i isprva su živjeli zajedno u stanu stambene zgrade u Erlenwegu.

Budući da je uvijek bilo problema, njihovo dvoje djece Daniel (8) i Chayenne (7) u međuvremenu su smješteni u udomiteljsku obitelj. Par se razišao prije dvije godine, Robert B. se preselio u kuću preko puta i djecu je mogao viđati svaka dva tjedna.

– Najgore je što je dvoje djece sve gledalo. Navukli su zastore na balkonskom prozoru i gledali što se događa vani. Otac im je umro pred očima, rekla je susjeda Gulber D.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79