Njemačka šalje pomoć od milion eura da BiH obnovi četiri kasarne

Parlamentarni državni sekretar u njemačkom Saveznom ministarstvu odbrane Tomas Silberhorn danas dolazi u posjetu Sarajevu, tokom koje će obići sjedište EUFOR-a u kampu Butmir i razgovarati sa zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine Mijom Krešićem.

Tokom susreta sa Krešićem biće riječi o produbljivanju vojne saradnje između Njemačke i BiH i načinu na koji Njemačka može pružiti podršku BiH na njenom putu ka NATO-u i EU, saopšteno je iz njemačke Ambasade u BiH.

U saopštenju se dodaje da Njemačka namjerava da finansijski pomogne Oružanim snagama BiH u obnovi i popravci kasarni u Pazariću, Doboju, Stojkovićima i Grabežu s iznosom većim od 1,1 milion eura.

Uz pomoć Njemačke u Rajlovcu će biti uspostavljena i jezička laboratorija za Oružane snage BiH.

Silberhorn će se sastati i sa njemačkim ambasadorom u BiH Margret Uber i visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, prije nego što se vrati u Njemačku 1. oktobra.

  KCUS se oglasio o dešavanjima na Podhrastovima: Nema potrebe za većim izolatorijem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79