Njemačka: Za 26 dana prešao 23.000 km, policija ga uhvatila i oduzela mu Sprintera

Potpuno potišten, ovo je njemačka policija rekla za rumunjskog vozača za kojeg je saznala da je vozio 26 dana zaredom, a da mu vozilo Sprinter nije bilo zaustavljeno niti jedan dan, piše portal rp-online.de.

Policija je pretražila 30-godišnjeg vozača u srijedu ujutro, na odmorištu Sandrup, na Autobahn 1. Policajci su otkrili da je rumunjski vozač bio na cestama od 4.12.2020., ne poštujući raspored propisa razdoblja vožnje i odmora.

Vozač je bio potpuno iscrpljen. Njegovi su dokumenti pokazali da je u ovih 26 dana prešao ukupno 23.000 kilometara, a da vozilo nije bilo zaustavljeno niti jedan dan.

Rumunjska tvrtka koja zapošljava 30-godišnjaka primila je prijavu zbog kršenja zakona o cestovnom prijevozu i propisanih vremena vožnje i odmora. Policija je oduzela Sprinter a cijeli slučaj završio je na sudu.

Policija o kazni nije htjela spekulirati, ali prema dosadašnjim iskustvima vrijednost zaplijenjenog vozila neće biti dovoljna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79