Goeppingen, Germany – September 19, 2015: A train driver is starting the engines of an old steam locomotive in the station of Goeppingen, Germany during the Maerklin Days 2015: Maerklin, the largest German producer of model railroads is regularly organizing the Maerklin Days, presenting models and real classic trains.
Njemačke željeznice traže mašinovođe iz našeg regiona

Njemačke željeznice traže mašinovođe iz našeg regiona


Korisnici društvenih mreža iz Bosne i Hercegovine, ali i regije, možda su primijetili posljednjih dana sponzorirani konkurs nacionalnih željeznica Deutsche Bahn za posao mašinovođe.
U postu koji je namijenjen za oba spola kao glavne prednosti navode se sigurni prihodi, neograničen ugovor o radu, daljnje usavršavanje njemačkog jezika, kao i pomoć pri selidbi.

U tekstu na službenoj stranici DB-a stoji kako je ovo kompanija s više od 300.000 zaposlenih širom svijeta te kako 365 dana u godini prevoze putnike i robu – i to ne samo našim vozovima po šinama, već i autobusima i kamionima u drumskom prijevozu. Na taj način mi smo jedan od najvećih ponuđača prijevoza u svijetu.

Za posao ne postoje starosna ograničenja, a prijave se ne moraju podnijeti na njemačkom jeziku.

Manjak stručnih kadrova u saobraćajnom sektoru jedan je od najizraženijih, a njemački poslodavci posebno ciljaju na zemlje južne i istočne Evrope prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija