Trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav mjesec prije zločina vježbao pucajući iz kalašnjikova u bačvu

Podizanjem optužnice protiv trostrukog ubice iz Splita Filipa Zavadlava (25), Županijsko državno odvjetništvo u ovom gradu završilo je prvu fazu krivičnog postupka.


U optužnici su otkriveni dokazi koji su se pažljivo skrivali od očiju javnosti, a koji podržavaju tezu da se radilo o planiranim ubistvima za koje se optuženi mladić pripremao nekoliko mjeseci ranije, piše Slobodna Dalmacija.

Među dokaznom materijom splitsko tužilaštvo posjeduje videosnimak iz decembra prošle godine na kojem se vidi Filip Zavadlav kako iz automatske puške vježba pucanje u metalnu bačvu koju je izrešetao s više hitaca. Snimak je napravljen na otvorenom prostoru u nenaseljenom području u ranim poslijepodnevnim satima.

Osim videozapisa, u mobitelu je nađena i fotografija na kojoj se vidi radni stol na kojem je spremnik za automatsku pušku s više metaka te Filip Zavadlav kako sjedi kraj stola, a u ruci drži kalašnjikov. Uz tu fotografiju je nađeno još nekoliko na kojima mladić drži oružje.

S Filipom su na snimci bila još dvojica muškaraca od kojih je jedan i pucao iz puške u bačvu, a drugi se fotografirao s oružjem. Istražitelji su obojici utvrdili identitet, pronašli ih te su saslušani. Kako se utvrdilo, Filip je nabavio vojnu automatsku pušku kalašnjikov kalibra 7,62 mm u septembru prošle godine ilegalnim putem.

Već tada je, smatra tužilaštvo, započeo vježbe gađanja i pripreme za zločin koji je uslijedio na “krvavu subotu”, navodi tužilac.

U prilog okrutnosti ubistava nabrojeno je na koji način su i s koliko metaka ubijena trojica muškaraca: Marin Boban (25), Jurica Torlak (37) i Marin Paić Ožić, koji su se našla na meti Filipa Zavadlava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79