Njemački Bundeswher pružio podršku Oružanim snagama BiH

Delegacija Oružanih snaga Njemačke (Bundeswher) boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini i danas su imali sastanak sa delegacijom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH general-bojnik Ivica Jerkić sa saradnicima primio u posjetu načelnika Zapovjedništva za podršku njemačkih oružanih snaga general-pukovnika Martina Schelleisa.

– Tokom sastanka je general Jerkić upoznao generala Schelleisa o stanju, aktivnostima i budućim zadaćama OSBiH. Također, razmijenjena su mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji na području odbrane između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke, kao i o pravcima daljeg razvoja i unapređenja suradnje dvije prijateljske zemlje – navodi se u saopćenju.

General Martin Schelleis se zahvalio na prijemu te je naglasio čvrstu opredijeljenost SR Njemačke u nastavku pružanja podrške Oružanim snagama BiH u dostizanju većeg stepena operativnih sposobnosti i realizaciji budućih projekata koji bi Oružanim snagama BiH pomogli u daljim aktivnostima i dostizanju potrebnih sposobnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79