Njemački RTL boravio u Busovači: Mirnesa se ovdje nema gdje sakriti

Njemački RTL boravio je u Busovači, rodnom mjestu Mirnese S., koja se sumnjiči za krađu vijeka u Njemačkoj, kako bi što više saznali o životu ove 42-godišnjakinje, za kojom traga pola Evrope.

Njeni poznanici kažu da je često znala dolaziti na odmore u rodno mjesto, posebno dok je bila mlađa. Ipak, kako njene komšije tvrde, prije izvjesnog vremena je prekinula kontakt sa svojom porodicom, zbog čega je dugo nije bilo u Busovači. Jedan od lokalinih stanovnika Merdan Rizah da se u Busovači nema gdje sakriti, jer je nemoguće da prođe neopaženo.

On dodaje da se Mirnese sjeća još dok je bila dijete. Nije je vidio godinama. Ipak, tvrdi da nije očekivao da bi ona mogla uraditi nešto takvo:

“Ja se samo nadam da je živa. Vjerovatno je pomagala nekom. Jednom kada je nađu, nadam se da će se to sve rasvijetliti, cijeli taj slučaj. Sumnjam da je ona to dobrovoljno uradila”, kaže njen komšija iz Busovače.

Ostale komšije tvrde da su ostali šokirani na vijest da bi ona mogla ukrasti milion eura. Njenu porodicu su dobro poznavali i opisuju ih kao izuzetno dobre ljude, posvećene vjernike. Upravo zato, sigurno nisu očekivali nešto ovakvo od svoje kćerke.

Podsjetimo, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije za transport novca 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do lišenja slobode 42-godišnjakinje, prenose Nezavisne.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Stuttgartu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79