Marinković, Macan i Trifković se izjašnjavaju o krivnji za likvidaciju sarajevskih policajaca

Marinković, Macan i Trifković se izjašnjavaju o krivnji za likvidaciju sarajevskih policajaca


Tužilaštvo ih tereti da su 26. oktobra 2018. u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u policijskom automobilu

Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan će se 10. januara pojaviti u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu kako bi se izjasnili o navodima optužnice koja ih tereti za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Nakon četiri pune godine nastala optužnica: Evo šta sve piše u njoj!

Kantonalni sud u Sarajevu je, podsjećamo, krajem prošle godine potvrdio optužnicu Tužilaštva KS prema kojoj se Marinković, Macan i Trifković terete da su 26. oktobra 2018. u sarajevskom naselju Alipašino Polje oko 4.20 sati, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u policijskom automobilu. Šehović je od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Vujinović, nekoliko sati poslije, preminuo usljed zadobijenih povreda. Sva trojica se nalaze u pritvoru piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija