Noćna mora na granicama u povratku iz Evrope u BiH: “Čekam 9 sati, nemam PCR..”

20.08.2017., Bregana - Povratak turista na granicnom prijelazu Bregana. Zbog vrlo gustog prometa tijekom turisticke sezone na vecini granicnih prijelaza cesta su i neizbjezna cekanja. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Jedan od putnika je izrazio nezadovoljstvo jer ne postoji tranzitna traka na graničnom prelazu

Na hrvatskim graničnim prelazima Bregana i Macelj čekanja su višesatna, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba.

Pojačan je promet na svim važnijim cestama i graničnim prelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Najveća gužva ja na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka u prosjeku 6 sati, na Maclju oko 2 sata, a toliko i na Pasjaku.

“Evo čekam već 15 sati, prešao sam tek 15 kilometara. Putujem iz Minhena u Srbiju i samo moram proći kroz Hrvatsku. Imam valjani PCR test”, rekao je jedan od putnika koji je nezadovoljan jer ne postoji tranzitna traka na graničnom prelazu. Dodao je kako ne bi niti putovao da nije imao hitan slučaj u porodici.

Drugi muškarac rekao je kako čeka 9 sati. On putuje iz Švicarske u BiH. Kazao je da nema PCR test jer u tranzitu kroz Hrvatsku.

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak. Riječ o putnicima koji tranzitiraju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79