Nova akcija Porezne uprave FBiH: Iznos kazni dostigao 150.000 KM

Nova akcija Porezne uprave FBiH: Iznos kazni dostigao 150.000 KM


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, iz kantonalnih ureda Mostar, Novi Travnik, Zenica, Ljubuški i Goražde, proveli su od 23. do 27. jula 2024. godine 64 inspekcijska nadzora kod poreznih obveznika koji se bave različitim uslužnim djelatnostima.

Kontrole su obavljene tokom radnih dana, kao i vikendom, u popodnevnim i noćnim satima, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanja neprijavljenih radnika.

Tokom nadzora, inspektori su otkrili 42 neprijavljena radnika, 35 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 3 obveznika bez instaliranog fiskalnog uređaja i 5 objekata bez odgovarajućih dozvola za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, poput angažovanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćeno je 14 objekata.

Ukupno su izdata 64 prekršajna naloga, s ukupnim iznosom kazni od 150.000 KM.

Porezna uprava Federacije BiH najavila je nastavak kontrola kako bi osigurala zakonito poslovanje poreznih obveznika i spriječila sivu ekonomiju. Porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti pozvani su da usklade svoje poslovanje sa zakonom kako bi izbjegli sankcije i dodatne troškove



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija