Nova pravila za radnike u Njemačkoj

Prema priopćenju savezne vlade, očekuje se da će se nova 3G pravila na poslu i u prometnom sektoru primjenjivati od sljedeće srijede.

 

Savezno ministarstvo rada objavilo je u petak na Twitteru: “Kako bismo bolje zaštitili zaposlenike, 3G će se na radnom mjestu primjenjivati od 24. studenog.”

Na upit, iz Saveznog ministarstva zdravstva potvrdili su da bi s današnjim danom na snagu također trebalo stupiti planirano 3G pravilo u prometu i obveze testiranja u domovima za njegu u cijeloj zemlji.

Odgovarajuća izmjena Zakona o zaštiti od zaraza uključuje i ponovno uvođenje obveze kućnog ureda, koja bi također trebala stupiti na snagu od srijede.

Na upit, glasnogovornica Ministarstva rada ograničila je činjenicu da stupanje na snagu ovisi o tome kada će zakon sastaviti savezni predsjednik i objaviti ga u Saveznom glasniku zakona. Prema zakonu, to stupa na snagu dan nakon objave.

Očekujete to najkasnije do srijede, rekla je glasnogovornica. Iz Ureda saveznog predsjednika priopćili su kako se, uz ocjenu ustavnosti, očekuje da Zakon o zaštiti od zaraza stupi na snagu prije sredine idućeg tjedna.

Bundestag je u četvrtak odlučio o novom pravilniku. Savezno vijeće se također složilo u petak.

Ako se ne može isključiti “fizički kontakt” s drugima u tvrtki, pristup radnom mjestu trebao bi biti moguć samo uz dokaz o cijepljenju, oporavku ili svakodnevno ažurirani dokaz testa (ili najviše 48 sati star PCR test).

Tvrtke bi to trebale provjeravati na dnevnoj bazi. U najgorem slučaju, ako ne želite pružiti dokaze, trebali biste se suočiti s otkazom.

U autobusima, vlakovima ili zrakoplovima koji polijeću u Njemačku, putnici koji nisu cijepljeni ili oporavljeni trebali bi sa sobom ponijeti dokaz o negativnom brzom testu na koronu.

U cijeloj zemlji zaposlenicima i posjetiteljima također bi trebao biti dopušten ulazak u staračke domove, klinike i ustanove za osobe s invaliditetom samo uz dnevni negativni test. Cijepljeni ili oporavljeni radnici također mogu svakodnevno raditi samotestiranje ili dva puta tjedno napraviti PCR testove piše Fenix-magazin

  Njemačka pokrajina planira zabraniti nošenje nikaba i burki u školama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79