Nova predsjednica FBiH je Lidija Bradara. Lendo i Stojanović potpredsjednici

Lidija Bradara je nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine. Potvrdila je to ona sama danas novinarima, nakon što su donijeli odluku, da ona bude predsjednica FBiH, a Igor Stojanović i Refik Lendo potpredsjednici FBiH.

“Danas smo iskoristili svoje ustavne ovlasti i ustavne nadležnosti. Nas troje smo potvrđeni i izabrani kadidati za predsjednika i potpredsjdnika FBiH. Lidija Bradara je predsjednica FBiH, a Stojanović i Lendo potpredsjednici FBiH”, istaknula je Bradara.

Podsjetimo, Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović izabrani su i zvanično prošle sedmice nakon potvrde Doma naroda FBiH, za rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Sa ukupno 79 glasova ZA, bez suzdržanih i protiv Lendo, Bradara i Stojanović su izabrani za nove rukovodioce Federacije BiH.

Prema zaključku Centralne izborne komisije glasanje je izvršeno prozivanjem svakog delegata, koji se izjasnio o predloženoj listi na kojoj su Lendo, Bradara i Stojanović.

Ranije isti dan njihovo imenovanje potvrdio je i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79