Novalić: U BiH se napada ono što predstavlja kontinuite, a to je ekonomija i Islamska zajednica 

Premijer bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine Fadil Novalić istakao je da se napadi na Bosnu i Hercegovinu ogledaju u napadima na ekonomiju i napadima na Islamsku zajednicu.

Gostujući u emisiji “Aktuelno” BIR televizije, premijer Novalić je, između ostalog, komentarisao sve češće napade na Islamsku zajednicu i reisul-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

– Napad na Bosnu i Hercegovinu je prvo na najčvršću ekonomsku tačku – to je Federacija. To je ekonomska stvar. Druga stvar je kohezivni faktor. Kod nas je to Islamska zajednica – naglasio je Novalić.

Podsjetio je da Islamska zajednica predstavlja kontinuitet. Kako je kazao “mijenjali smo države, ali Islamska zajednica je trajna”.

– Napada se ono što predstavlja kontinuitet, ono što predstavlja srž društva. Dakle, napada se ekonomija i napada se Islamska zajednica. Mislim da su to oni koji ne razumiju ovo što se događa. Vlast može prelaziti iz jednih u druge ruke, ali se ne može Islamska zajednica tako tretirati – kazao je, između ostalog, premijer Novalić.

Na pitanje da li ostati premijer i kakva će biti njegova sudbina, rekao je:

“Na vaše pitanje da li Novalić ostaje premijer, pa evo ostaje osam godina”, objasnio je Novalić, piše Preporod.info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79