Nove mjere u Tuzlanskom kantonu: Ponovo se uvodi online nastava

Vlada Tuzlanskog kantona danas je održala vanrednu sjednicu na kojoj su razmatrani novi prijedlozi mjera Kriznog šaba TK s ciljem suzbijanja širenja epidemije izazvane širenjem koronavirusa.

Nakon što je ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona doc. dr. Elvis Baraković informisao javnost o tome kako su osnovne i srednje škole Tuzlanskog kanotna su spremne za uvođenje online nastave Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici, a na prijedlog Kriznog šaba dala je zeleno svjetlo da osnovne i srednje škole pređu na online nastavu u trajanju od 14 dana.

Božo Jurić ministar zdravstva u vladi TK je saopćio kako na online nastavu prelaze sve visokoškolske ustanove, srednje škole i osnovne škole odnosno razredi od 6 do 9 razreda dok će se nastava u osnovnom školama od 1 do 5 razreda odvijati po ranijem utvrđenom planu odnosno modelu. Također, neće biti obustavljen model nastave ni u predškolskom procesu obrazovanja.

Razlog ovakve odluke je pogoršana epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona uprkos svim mjerama prevencije koje su aktuelne i koje ostaju na snazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79