Novi detalji drame na Breci: Taksista ranio mladića nakon žestoke svađe

Jake policijske snage nalaze se u ulici Asima Ferhatovića Haseta u sarajevskom naselju Breka, gdje se večeras, oko 19.50 sati, dogodila pucnjava u kojoj je ranjena jedna osoba.

Prema informacijama dostupnim, incident je prethodila žestoka rasprava i tučnjava na obližnjem taksi štandu.

Situacija je eskalirala kada je taksista Ismir Ramić, koji je poznat policijskim organima iz ranijih slučajeva, nakon tuče na taksi štandu, otišao u obližnji kafić i otvorio vatru prema mladiću, nanoseći mu lakše tjelesne povrede.

Prema riječima iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, za Avaz povređeno lice je brzo dobilo pruženu medicinsku pomoć i prebačeno na dalje liječenje u Klinički univerzitetski centar u Sarajevu (KUM). Policija je brzo stigla na mjesto događaja kako bi preuzela kontrolu nad situacijom.

Izvor “Avaza” izvještava da je taksista Ismir Ramić već bio poznat policiji iz prethodnih situacija. Motiv za ovaj incident, kao i sve okolnosti koje su dovele do upotrebe vatrenog oružja, ostaju predmetom dalje istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79