Novi grafit u Novom Sadu. Neko je napisao “Srbe na vrbe”, oglasili se i studenti

U centru Novog Sada osvanule su poruke govora mržnje, a Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu oštro je osudio takav potez.

Preko grafita na jednom zidu osvanuo je novi. Neko je, najvjerovatnije tokom noći, napisao “Srbe na vrbe”.

– Najoštrije osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule na ulicama Novog Sada, na našem Štrandu. Grad u kom živimo i studiramo otvoren je za sve, a ovakve opasne poruke koriste onima koji hoće da unesu nemir među građanima Novog Sada. Ovo je multikulturalan grad, grad koji je bio Evropska prestonica mladih 2019. godine, a ove godine Evropska prestonica kulture, grad koji spaja različitosti suživota – naveli su u saopštenju za javnost.

Kako dodaju, “skandalozno je i strašno da je pojedinim navodnim građanskim aktivistima koji se kriju iza ‘studentskih organizacija’ jedini cilj izazivanje konflikata”.

– Po svoj prilici im nije stalo ni do građanskih prava, a kamoli do demokratije. Još jednom ponavljamo, osuđujemo svaki vid govora mržnje uperen protiv bilo koga, bez obzira na to da li se radi o Srbima, Hrvatima, Mađarima, Jevrejima, Slovacima, Rumunima i svim ostalim zajednicama koje žive u našem gradu – istakli su iz Studentskog parlamenta, prenosi Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79