Amila Gadžun s protesta poručila: Tri mjeseca živimo u agoniji, a naše Džene više nema!

Amila Gadžun s protesta poručila: Tri mjeseca živimo u agoniji, a naše Džene više nema!


Majka malene Džene Amila se obratila okupljenim na protestima u Sarajevu.

Prošla su tri mjeseca od smrti naše Džene. Tri mjeseca je naša porodica u agoniji i iščekivanju. Razmišljali smo i ranije da organiziramo proteste ali smo odgađali da ne ugrozimo istragu. Bili smo primorani izaći na ulicu, doći iz Kaknja da tražimo pravdu za Dženu. Advokat i mi smo pozivali Tužilaštvo ali nam se nisu javljali. Ako Sabina Sarajlija nema informacije, ko ih onda ima – pita se.

Za one koji prvi put čuju za Dženu, majka je prepričala šta se desilo. Kazala je da je tek nakon smrti saznala da se sve radilo u stomatološkoj odrdinaciji.

Rekla je da nalaz obdukcije nikada nisu dobili.

Želimo istragu o smrti i da se krivac kazni. Nas kao roditelje ne zanima da li politička partija nekog štiti. Interes naše porodice jeste da se riješi sve vezano za smrt naše Džene. Nje više nema. Ako ovaj slučaj ostane neistražen, da li će neko od vaše djece doživjeti istu sudbinu kao naša Džena? – pita se Amila Gadžun, prenosi Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija