Novi ministar zdravlja u Sarajevu: Ovo će biti njegovi prvi potezi!

Jedno od ključnih ministarstava bit će ono koje se bavi zdravljem. Na čelo Ministarstva zdravstva doći će, kao prijedlog SDP-a, ugledni vaskularni hirurg Haris Vranić.

Koliko je zdravstveni sistem u KS bio zapušten, katastrofalno vođen, pa čak i apsurdno smrtonosan za pacijente koje bi trebao liječiti, pokazalo se tokom pandemije koronavirusa.

Zahvaljujući užasnim odnosima u sad već raspaloj koliciji SDA – SBB – DF, u Vladi KS mjesecima nije bilo ministra zdravstva. Ljudi su umirali po kućama, zdravstveni sistem bio je zatvoren i blokiran…

O trenutnom stanju i prvim koracima novinari portala “Raport” razgovarali su s dr. Vranićem.

Na početku kaže da ga trenutno najviše zanima stanje unutar Ministarstva.

“Ne znam kakvo je stanje. Ne znam ko radi, kakav je kapacitet, mnogi su na bolovanju, šta me čeka nakon osam mjeseci nerada, koji su akti i zakoni na čekanju…”, navodi Vranić.

Ističe kako je već naveo koji su prvi potezi koje je zamislio uraditi: revizija zdravstvenog sistema, uređenje puta pacijenta, urediti primarni zdravstveni nivo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79