Novi sindikat: Nemedicinski radnici će se boriti za svoja prava

Sindikat nemedicinskih radnika u Kantonu Sarajevo osvrnuo se na svoje djelovanje te su pojasnili razloge osnivanja ovakvog tijela.

Kako je naglašeno, sindikat je i zvanično upisan u registar Ministarstva pravde i uprave KS 15. augusta 2023. godine.

“Napominjemo da je ovaj Sindikat osnovan radi zaštite prava i interesa zaposlenih koji su nemedicinski kadar u zdravstvu KS. Do sada je nemedicinske radnike predstavljao Sindikat radnika u zdravstvu KS, koji nije na adekvatan način prepoznao problem i specifičnu situaciju u kojoj su se nalazili radnici nemedicinskog kadra”, naveli su.

Objasnili su i šta je bio razlog za osnivanje sindikata.

“Problemi i nezadovoljstvo radnika nemedicinskog osoblja bila su inicijalna ideja za formiranje novog Sindikata nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve radnike nemedicinskog kadra u JU Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, Univerzitetski klinički centar Sarajevo, Opća bolnica ,'Prim.dr. Abdulah Nakaš’ i Javnu Ustanovu Dom Zdravlja Kantona Sarajevo, da se učlane i pridruže radu Sindikata i ostvarivanju radničkih prava”, poručili su.

Na kraju, iz Sindikata je navedeno kako se doktori i sestre-tehničari neće boriti za njihova prava iz razloga što su svi osnovali svoje sindikate.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79