Novi užas u BiH: 19-godišnja djevojka prijavila da je silovana

Pripadnici policije USK provode istragu u mogućem slučaju silovanja koji se desio danas na području Velike Kladuše, potvrdio je za “Nezavisne“, Ale Šiljdedić, portparol policije Unsko-sanskog kantona.

Prema njegovim riječima, 19-godišnja djevojka se u proteklu nedjelju u jutarnjim satima obratila u Policijsku stanicu Velika Kladuša i prijavila da je silovana.

“Ona je u prijavi navela da je prenoćila kod komšinice i prijateljice u njihovoj porodičnoj kući. Silovana je, navodno, od njoj poznatog muškarca, pored kojeg se ujutro probudila. Ovo lice se prijavilo policiji i od njega je uzeta izjava na pomenute okolnosti”, istakao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, dežurna tužiteljica je ovo djelo okvalifikovala kao krivično djelo i naložila provođenje istrage koja bi trebala razjasniti okolnosti ovoga događaja, pa i mogućnost da je pomenuta djevojka moguće bila omamljena nekim sredstvom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79