Novi vikend, nove gužve na granici: Bh. građani pohrlili u Srbiju na vakcinaciju

Masovna imunizacija građana Bosne i Hercegovine, doduše u Srbiji, i ovog vikenda nastavlja se “punom parom” ako je suditi prema fotografijama sa graničnih prelaza.

Naime, kako je i vidljivo na fotografijama, velike gužve zabilježene su na graničnom prelazu Uvac, koji se nalazi između Rudog u BiH i Priboja u Srbiji koji je krajnja destinacija za veliki broj bh. građana koji se žele vakcinisati u ovoj zemlji.

Kako su nam rekli, na graničnom prelazu se čeka i po tri sata, obzirom da je velikom broju građana već nastupio i termin za revakcinaciju, što je uz one koji su krenuli po prvu dozu, stvorilo velike gužve na bh. strani granice. Ipak, kako su rekli, jednom kada se pređe granica čitav proces vakcinacije je veoma brz i sve je gotovo za nekoliko minuta.

Podsjećamo, Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su ranije za Klix.ba potvrdili da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u Srbiji.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina – Pfizer, AstraZeneca, kineske vakcine, Sputnik V, međutim, od mjesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu, piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79