Novinar mora Dodiku isplatiti 5.000 KM zbog duševne boli

Dodik je tužio Margetića još dok je obavljao funkciju predsjednika RS-a zbog tekstova u vezi sa transakcijama i računima navodne afere nekadašnje Hypo-Alpe-Adria banke

Osnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se tuženi hrvatski novinar Domagoj Margetić obavezuje da Miloradu Dodiku isplati 5.000 KM na ime nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog povrede ugleda, kao i troškove postupka.

Tadašnji predsjednik RS-a Milorad Dodik je 1. februara 2013. godine podnio tužbu protiv Margetića zbog toga što je, kako se navodi, u više navrata posredstvom portala iznosio neistinite tvrdnje na njegov račun.

Suđenje u ovom sporu počelo je 7. februara ove godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Dodik je tužio Margetića još dok je obavljao funkciju predsjednika RS-a zbog tekstova u vezi sa transakcijama i računima navodne afere nekadašnje Hypo-Alpe-Adria banke. Prvi odštetni zahtjev iznosio je 100.000 KM.

Dodikov opunomoćenik advokat Goran Bubić je na prvom, pripremnom ročištu, tužbeni zahtjev smanjio na 8.000 KM.

Još tada je Bubić u neformalnom razgovoru na početku pripremnog ročišta istakao da bi tužilac bio spreman da povuče tužbu,ukoliko bi se Margetić izvinio, ali je na prijedlog sutkinje Jelene Garača da to uđe u zapisnik, to odbio, te ostao samo kod smanjenja tužbenog zahtjeva.

Margetić je ranije ocijenio da je postupak protiv njega “pritisak na novinare” prenosi Faktor.

Kolinda bi “voljela vjerovati” da to nije BiH, snimci dokazuju ko je odgovoran

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79