Novinara iz Tešnja dva puta u par dana pretukli zbog objava na Facebooku: “Javno se hvalili time”

Na novinara iz Tešnja Miralema Merdića u par dana čak dva puta su fizički nasrnuli na njega.

Kako saznajemo prvo je dana 03.7.2023. godine u popodnevnim satima oko 15:30 u ulici Titova u mjestu Jelah u ugostiteljskom objedu Doha, gdje su dvije osobe incijala O.M. rođenog 1997. godine i M.E. rođena 1993. godine iz Tešnja fizički napali novinara iz Tešnja.

Nakon što su ga fizički pretukli, slomili su mu i aparat marke “Canon” kako više ne bi mogao fotografisati i snimati sadržaj. Taj isti aparat mu je sredstvo za rad.

Miralem je upučen u Opću bolnicu u Tešnju gdje su mu konstatovali teške tjelesne povrede.

Kako poznaje portal Crna-Hronika ovog puta je pretučen zbog priča o prosjačenju u Živinicama.

Nakon toga, novinara Miralema pretukli su na ulici u večernjim satima. Nažalost počinilat tog gnusnog djela je Almir Omahić. Na facebook-u kruži video snimak njegovog premlaćivanja gdje se rodbina od počinilaca javno hvali tim činom.

Nažalost kako doznajemo ovo je objava zbog koje je pretučen novinar iz Tešnja Miralem Merdić.

“Ja sam prije par dana imao fizički napad, isto tako nisam bio svjestan da će se nešto dogoditi.  U jednom lokalu gdje će se to dogoditi, jedna osoba prišla mi je s leđa i uradila me pepeljarom u glavu.

Nisam izgubio svijest. Ustao sam da spasim svoje stvari koje su bile na stolu. Otišao mi je fotoaparat, tablet, mobitel. Sve je polupano. Ja sam se trudio samo da sakrijem ruku koja je u gipsu. Na ruci mi se nalazi 20 šavova. ” – izjavio je Miralem Merdić za portal Crna-Hronika gdje je ispričao šta se dogodilo u prvom incidentu u kojem je pretučen.

Nažalost to nije kraj fizičkom napadu na novinara iz Tešnja.

“Tu noć sam ja boravio u jednom restoranu. Večerao sasvim normalno ne slutivši ništa šta će se desiti. Krenuo sam kući, i rekao sebi da ću svratiti na benzinsku pumpu kako bih kupio cigarete i sladoled. Ušao sam u prostorije benzinske pumpe, ispred mene je bila djevojka koja je već završila svoju kupovinu.

Taj manijak je mene vjerovatno pratio tu cijelu noć i pogodan trenutak da nasrne na mene. Kada je vidio da sam na benzinskoj Mešić benz u Jelahu ta pumpa se nalazi preko puta hotela Plavi (u noći sa 7.7 na 8.7), izašao je iz vozila i prišao meni, uhvatio me za vrat i oborio me na pod. Meni je odmah bilo jasno šta slijedi čim sam se našao na podu.

Šutanje. Opet sam se trudio sačuvati ruku koja je u gipsu, na kojoj se nalazi rada od 20 šavova. Da ne moram opet na operacioni stol. A taj manijak koji je mene napao, Almir Omahić je sve to uradio zbog punca od svoga brata.

Taj punac koji je nedavno preminuo Taib Jašarević zvani Tajči, ja ću slobodno reći da je on bio kafanska kabadajiha koja je više puta uradila ovu stvar što su uradili meni. Ja sam na svom ličnom profilu objavio njegovu osmrtnicu i napisao “kako će mnogi sada da odahnu” i to su mi zamjerili.

Iskreno bojim se za svoju sigurnost. Naravno da se bojim, kada se u par dana desi nekoliko slučajeva fizičkog napada na mene. Sve sam prijavio odmah Policijskoj stanici u Tešnju ali sam se malo načekao jer ova policijska stanica ima problem sa nedostatkom policijskih službenika gdje na površini na kojoj objezbjeđuju policijski službenici, i površina na kojoj stanuju građani ovog grada, sigurno nedostaje preko 30 uniformisanih policijskih službenika.” – izjavio je Miralem Merdić za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79