Novo hapšenje Srbina na Kosovu

Srbin Milentije Jakšić, aktivista Građanske inicijative “Za Zubin Potok”, priveden je danas nedaleko od prelaza Brnjak, rekao je lider ove inicijative Milija Biševac.

Biševac tvrdi da su pripadnici pogranične policije pretukli Jakšića koji ima vidljive povrede glave, navodi “Kosovo onlajn”, prenosi Srna.

Pozivajući se na navode Jakšića, Biševac je naveo da je privođenju prethodio verbalni sukob sa policijskim službenicima.

“Prema njegovim rečima, on nije hteo i ne zna da govori albanski, dok su policajci govorili na albanskom i pokušali su da ga privedu”, rekao je Biševac.

Biševac je naveo da je ispred policijske stanice u Zubinom Potoku, te da se očekuje dolazak advokata.

Zamjenik komandira policije za region Sjever Veton Eljšani rekao je da se Jakšić nakon ulaska na Kosovo iz pravca centralne Srbije navodno zaustavio kod baze pogranične jedinice i da je bio “drčan” i vikao na službenike.

Eljšani tvrdi da se Jakšić zatim navodno opirao privođenju, a da su službenici koristili “neophodnu fizičku silu kako bi ga stavili pod kontrolu”.

Policija ga tereti za “neposlušnost naređenja službenog lica”, a Eljšani navodi da tek treba da se utvrdi da li će biti optužen i za navodni napad na službeno lice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79